Skip to Main Content (Press Enter)
אומנים פורצי דרך

לורנס קמבל-קוק

טכנולוגיה פורצת דרך היא צעד בכיוון הנכון.

לפעמים כדי למצוא רעיונות דגולים באמת צריך לא רק לחשוב מחוץ לקופסה, אלא גם לזרוק את הקופסה ולהתחיל מחדש. זוהי גישתו של המעצב התעשייתי והחדשן הטכנולוגי לורנס קמבול-קוק, שהיה נחוש בדעתו למצוא פתרון יצירתי חדש לחלוטין לבעיה העולמית ההולכת וגדלה של שינויי האקלים.

הוא השתוקק למצוא חלופה משלימה לאנרגיית רוח ושמש, ונתקל בגישה חדשנית במהלך נסיעתו היומית לאוניברסיטת לאפברו שם למד תואר בעיצוב תעשייתי וטכנולוגיה.

"הייתי עובר בתחנת ויקטוריה שדרכה עוברים 75 מיליון איש בשנה, והתחלתי לחשוב ברצינות על הפוטנציאל הטמון בניצול חלק מהאנרגיה הקינטית שיש באנשים הולכים", הוא אומר. "שאבתי השראה ממחקר שעשיתי על תשתיות עירוניות ואנרגיות מתחדשות, ועלה במוחי רעיון להשתמש באנרגיה שמקורה בתושבי העיר באמצעות הצעדים שלהם".

קמבול-קוק הקים את חברת Pavegen בשנת 2009 והתחיל לפתח מערכת מדרכות חכמה חדשה. מערכת זו עושה שימוש בצעדי הולכי הרגל כדי לדחוס שורה של גנרטורים אלקטרו-מגנטיים, ויוצרת תנועה סיבובית שמייצרת כמויות קטנות של אנרגיה שניתן לאגור ולאחסן בסוללות או לפזר בצורה מקומית כדי להפעיל יישומים כגון תאורה, חיישנים והעברת נתונים.

הוא התחיל מיד לחפש הזדמנויות לקדם את פתרון הרצפה החכמה שלו, ובתחילה השתמש בכמה שיטות לא קונבנציונליות כדי למשוך לקוחות חדשים.

"כדי להשיג את המכירה הראשונה שלנו, התקנו אריח של Pavegen על אתר בנייה ללא היתר ולאחר מכן השתמשנו במדיה החברתית כדי להצליח לשכנע את היזם לרכוש מערכת Pavegen", הוא מודה. "מאז משכנו אלינו בסיס לקוחות בינלאומי, רשת של שותפים בינלאומיים וצוות בכיר".

"עוד בשלב אבות הטיפוס הראשונים, הטכנולוגיה שלנו עוררה עניין רב, מארגונים שרוצים לעבוד איתנו ועד לקבוצה מגוונת של משקיעים, וכמובן אנשים שמשתמשים ב-Pavegen", הוא אומר.

לורנס קמבול-קוק, מעצב תעשייתי וחדשן טכנולוגי.

השמועות על מערכת Pavegen נפוצו במהירות, ועד כה התקין צוותו של קמבול-קוק יותר מ-200 פרויקטים קבועים ופרויקטים ניסויים ב-30 מדינות ברחבי העולם, ביניהם בכיכר דופונט בעיר וושינגטון ובמספר מקומות במרכז לונדון.

ערים שונות וחברות גדולות, כמו גוגל ונייקי, כבר עומדות בתור לעבוד עם Pavegen, והעתיד של אנרגיה קינטית בת קיימא בהחלט נראה מבטיח.

קמבול-קוק מאמין כי במערכת טמון פוטנציאל רב לשילוב עם מקורות אנרגיה אחרים, וניתן להשתמש בה במגוון ייישומים, החל ממרכזי תחבורה ועד לבתי ספר ומרכזי קניות, כדי ליצור ערים חכמות ויעילות יותר, המטפלות באופן פעיל בסוגיות שינוי האקלים.

"באמצעות מציאת פתרון למשבר האנרגיה, נסיר אתגר עיקרי הניצב בפני קהילות, ונאפשר שימוש ביותר יצירתיות ואנרגיה כדי לפתור בעיות אחרות, כגון מחסור במזון ודלדול מהיר של המגוון הביולוגי", הוא אומר. "יש לנו רק כדור ארץ אחד, ולכן חשוב להגן על משאבי הטבע שבהם כולנו תלויים".

הולכים אל העתיד

חדשנות ומקוריות נמצאות בלב הגישה של לקסוס. לקסוס נמצאת תמיד בחוד החנית של הטכנולוגיה, והיא משתפת פעולה עם טובי המדענים והטכנאים. התשוקה האמיתית למצוא פתרונות פורצי דרך היא שמעניקה ללקסוס יתרון על פני המתחרים.