לדברי מר גורלניק, ההיתרון הראשון המשמעותי בבחירת עסקת ליסינג הוא פינוי משאבים כלכליים. זו הנקודה הראשונה שהוא מציין בכתבה, כאשר הוא מסביר:
"נקח לדוגמה רכב יוקרה שנרכש לפני שנה וחצי בסכום של 400,000-420,000 ש"ח. היום, השווי שלו יכול לעמוד על כ-280,000 ש"ח. אם נמכור אותו, נשים את הכסף בבנק, ונקח מקדמה של 20,000 ש"ח - נוכל לקבל רכב ליסינג לתקופה של שלוש שנים. כך בעצם פינינו סכום כסף לא קטן שיהיה בבנק. בימים כאלו, הנזילות חשובה מאוד לעסקים, וכך אפילו על רבע מיליון שקל בכל שנה אפשר להוציא בין 4 ל-5 אחוז, מבלי להיות משקיע גדול. בחשבון פשוט ניתן להרוויח כך 10,000 ש"ח בשנה ומעלה."
החישוב הכלכלי יחסית פשוט ודי רווחי לדעתו של מנכ"ל לקסוס ישראל, שממשיך לפרט: "כך גם יש כסף בבנק, שמעניק יציבות, וגם צובר ריבית. ומצד שני, יש רכב חדש. הנושא הזה של פינוי אשראי הוא מאוד חשוב. דרך אגב, הליסינג התחיל ופרץ לחיינו באמצע שנות ה-90 בגלל הסיבה הזו. אז התחילו חברות ההייטק לצמוח בארץ, ואחד הדברים החשובים שהן רצו זה מזומן. ומצד שני הן היו צריכות להחזיק צי רכב גדול לעובדים. אז הפתרון היה ללכת לליסינג - ולהשאיר את הכסף בחברה."